Levél

Gyulay Franciska Gyulay Lajosnak,1856. 09. 17. (Pest)

Pest Sep. 17d. 1856.

Üdvöt neked Lajosom!

Köszönöm a jo levelet, nagyon megörvendeztettél, igazán – lelkesen tudsz vigasztalni. – Isten áldjon érte! – Ma reggel kilelt a hideg, lázba voltam mikor megjött leveled, – Minka olvasta el nekem – és igy ketten örvendettűnk neki; majd elküldöm Ottinak Dukára, hogy ő valahogy kárba ne maradjon. – A fejem fáj és nehéz egy kevéssé – de elfog mulni hamar – nincs időm beteg lenni, annyi a baj és gond szegény fejemen.
Már most egyebet nem is irhatok mint azt – hogy lelkemből szeretlek!

Isten mi velünk jó Lajos!

Fannyd

Levelet küldök Hegedüsnek mellyet tegnap estve irattam meg Minkával, kézbesitsd neki kérlek – vagy ha nincs Németiben küld el neki.
[A bal margón:] Minka ölel.


 

[Emendált, modernizált változat.]

Pest Sep. 17d. 1856.

Üdvöt neked, Lajosom!

Köszönöm a jó levelet, nagyon megörvendeztettél, igazán lelkesen tudsz vigasztalni. Isten áldjon érte! – Ma reggel kilelt a hideg, lázban voltam, mikor megjött leveled. Minka olvasta el nekem, és így ketten örvendettünk neki; majd elküldöm Ottinak Dukára, hogy ő valahogy kárban ne maradjon. – A fejem fáj és nehéz egy kevéssé, de el fog múlni hamar – nincs időm beteg lenni, annyi a baj és gond szegény fejemen.
Már most egyebet nem is írhatok mint azt, hogy lelkemből szeretlek!

Isten mivelünk, jó Lajos!

Fannyd

Levelet küldök Hegedüsnek, melyet tegnap estve írattam meg Minkával, kézbesítsd neki, kérlek – vagy ha nincs Németiben, küldd el neki.
[A bal margón:] Minka ölel.
Dokumentum típusa: Szövegoldal